مديرکل دامپزشکي چهارمحال و بختياري با اشاره به نکات و توصيههاي بهداشتي جهت رعايت بهداشت فردي و شرايط نگهداري ماهي قرمز به همشهريان عزيز استان گفت: براي نگهداري ماهي قرمز نکاتي بايد مورد توجه قرار گيرد و هماستانيها بايد رعايت اين نکات را جدي بگيرند.

به گزارش
هفت چشمه، عبدالمحمد نجاتي مديرکل دامپزشکي چهارمحال و بختياري در گفتوگو با
جهانبين نيوز؛ با اشاره به نکات و توصيههاي بهداشتي جهت رعايت بهداشت فردي و شرايط نگهداري ماهي قرمز به همشهريان عزيز استان اظهار کرد: براي نگهداري ماهي قرمز نکاتي بايد مورد توجه قرار گيرد و هماستانيها بايد رعايت اين نکات را جدي بگيرند.
وي اضافه کرد: از خريد ماهيان بيمار با علائم سستي و بيحالي، شناي غيرفعال، فاقد رنگ شفاف و داراي لکههاي سفيد بر روي پوست بدن خودداري شود.
نکات لازم در نگهداري ماهي قرمز
نجاتي ظرف مناسبت جهت نگهداري ماهي را يک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) براي تبادل اکسيژن با محيط عنوان و خاطرنشان کرد: ميزان آب مورد نياز براي هر قطعه ماهي حداقل دو ليتر است.
وي با اشاره به اينکه بهترين دماي آب نگهداري ماهي ۲۲ – ۲۶ درجه سانتي گراد است افزود: در صورت استفاده از آب شهري، بايد قبل از استفاده ماهي چند ساعت در هواي آزاد بهمنظور کلرزدايي قرار داده شود.
مديرکل دامپزشکي چهارمحال و بختياري بيان داشت: غذاي ماهي قرمز از فروشگاههاي عرضه ماهي زينتي تهيه و يا از غذاهاي کمپروتئين و سرشار از کربوهيدرات تغذيه شود، ضمنا بهمنظور تعويض آب هر بار ۵۰ % کل آب تعويض شود و از تعويض يکباره کل آب خودداري شود.
نکات بهداشتي جهت نگهداري ماهي
وي با اشاره به رعايت نکات بهداشتي لازم جهت نگهداري ماهيهاي قرمز عيد ادامه داد: در هنگام تعويض آب و... نيازي به دستکاري ماهي نيست اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادي با سابقه بيماري و يا حساسيتهاي پوستي از دستکش استفاده شود و شستشوي کامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب يا ماهي انجام شود.
نجاتي يادآور شد: بهمنظور ضدعفوني ظروف نگهداري ماهي، ميتوان از نمک به ميزان ۳% و يا ساير ضدعفوني کننده ها مانند پرمنگنات پتاسيم، پرکلرين و يا بتادين استفاده کرد، آب تعويضي ماهي مستقيماً در چاه تخليه نشود و از ريختن آن در معابر عمومي خوداري شود.
مديرکل دامپزشکي چهارمحال و بختياري گفت: در پايان نوروز ماهيها را در رودخانهها و يا نهرها رها نکنيد و در محلهاي خاصي که شهرداري مشخص نموده است رهاسازي شود.
گونه هاي ممنوع!
وي با بيان اينکه عرضه هرگونه خزندگان، دوزيستان و حلزونها مجاز نيست و بعضي از گونهها مانند لاک پشت سنگاپوري و يا مينياتوري (گوش قرمز) به عنوان مخزن بيماري باکتريايي سالمونلوز است که باعث گاستروانتريت در انسان ميشود تاکيد کرد: عرضه اين گونهها ممنوع است و از خريد آنها اکيدا خودداري شود.
انتهاي پيام/1026ج